Известие

Collapse
No announcement yet.

Имам някви странни вибрации като спра и е запален двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Имам някви странни вибрации като спра и е запален двигателя

Колеги силно съм притеснен . Карам, карам, газ, газ и като спра на някои светофар и се усещат леки вибрации ама нито оборотомера шава нито двигателя издава странни звуци а напротив работи си на едни обороти. От какво може да е това или защо е така???
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

От мотора 6те да е и при мен е така ама за 5 сек. докато се осифери мотора да мине на празен ход и се оправя. Не ми правеше така преди ама не знам.

Comment

Re: Имам някви странни вибрации като спра и е запален двигат

Първоначално публикувано от moni_bul
      Колеги силно съм притеснен . Карам, карам, газ, газ и като спра на някои светофар и се усещат леки вибрации ама нито оборотомера шава нито двигателя издава странни звуци а напротив работи си на едни обороти. От какво може да е това или защо е така???
      пич твойта не е ли боксер ?

аз несм никав спец, но знам че напразен ход боксера се "люлее" ....
      и това го водят нормално ...
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Re: Имам някви странни вибрации като спра и е запален двигат

Първоначално публикувано от valjo
        Първоначално публикувано от moni_bul
        пич твойта не е ли боксер ?

аз несм никав спец, но знам че напразен ход боксера се "люлее" ....
        и това го водят нормално ...
        люлее се друг път,ако всичко е в час,,не се усеща как работи
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Не бе не е боксер, 1,4ТС ама не люлее, а леко притеперва ама май като се замисля случая е като при колегата от Варна, но все пак ме притеснява, а пък и ако нещо което мога да оправя??

Comment

спокойно карай,може свещ или кабел да не работи добре но това не е болка,по малко вероятно е да е клапан в начален стадий

Comment

тресене

Карай смело, и колата не е от магазина все пак,то тия новите и от магазин да я купиш-пак имат проблеми
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

а може и тампон на двигателя да е за смяна
                '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Относно боксера и люлеенето

Моя боксер например си "люлее" доста осезаемо на празен ход, ама само когато е студен. Просто се вижда как ECU-то "опипва" по ниските обороти и като почне да притриса връща по малко докато постепенно не ги свали до 900 rpm
                  А иначе по светофарите поняокга не мога да разбера дали колата работи щото утихва баритона на двигателя, изведнъж става тихо а вибрациите са останали някъде по пътя

Comment

Дали е възможно тия леки вибрции да са от изпускателната система щото вчера като паркирах след работа и си пипнах накрайника беше според мен повече от нормалното топъл, а както писах в един друг форум един майстор по гърнета ме посъветва да махна катализатора щото бил много топъл.

Comment

интересно моя boxer е доста шумен....

Comment

Working...
                      X